GP4 Veldhoven


Tijdens de zaterdag training hebben we veel problemen ondervonden met de banden. In de droge sessies onder vond ik veel vibratie in kart waardoor het moeilijk was om een goede tijd en afstelling te vinden. Na veel onderzoek bleek dat een van mijn banden een EI vorm had.


Wat de vibratie veroorzaakte. Halverwege de middag begon het te regen en bleek de afstelling super te zijn. Tijdens deze periode hebben we zowel op sliks als op regenbanden gereden in beide sessies reed de kart goed.


Op zondag was de vrijetraining in de regen hier konden we veel data verzamelen en zag het er goed uit voor de rest van de dag.


In de kwalificatie die vijf minuten duurde wist ik een vierde tijd neer te zetten het verschil naar de pole position scheelde een paar tiende. Dit gaf aan dat we er goed bijzaten en er een hoop kon gebeuren zeker omdat het een natte race dag zou worden.


Tijdens de eerste manche die heel erg spannend was omdat, we met z’n allen dicht bij elkaar zaten en elkaar bij iedere bocht probeerde in te halen was het een hele mooie en sportieve wedstrijd. Uit eindelijk wist ik als eerste na een foto finish met de nummer twee over de streep te komen van de dubbel verzegelde motoren. En was dit voor mijn vader een mooi vaderdag cadeau.


De tweede manche was net zo spannend als de eerste ook in deze manche regende het weer. Waardoor er veel uitglijders waren. Aan de kop was het net zo spannend als in de eerste manche ook in deze manche wist ik weer als eerste over de streep te komen met iets meer voor sprong als in de eerste manche wat mijn opdat moment nog op de eerste plaats van het klassement zette in de dubbel verzegelde en op de derde plaats in het algemeen klassement.


Bij de derde manche hebben we een verkeerde keuze gemaakt met de banden. Vlak voor de manche begon regende het even waardoor we de kart op regenbanden hebben laten staan. Dit bleek vlak voor de start de verkeerde keuze te zijn maar we hadden geen tijd meer om te wisselen naar de sliks dit al verzorgde ervoor dat ik in het algemeen klassement van het podium werd geduwd en in het klassement van de dubbel verzegelde van de eerste plaats verstoten werd en genoegen moest nemen met een tweede.

Al met al is het een mooie raceweekend geweest.

Copyright by BVL-KARTING