Hahn


Op zaterdag hebben we lekker kunnen trainen zonder al te veel problemen. De weersomstandigheden waren lekker met veel zon en wat wolkjes. Veel verschillende setups uitgetest wat resulteerde in een goede trainingsdag met als snelste tijd een 1.03.7 hiermee waren we best tevreden. Het motortje liep lekker hierdoor hadden we ook het vertrouwen dat we er op de zondag lekker bij konden zitten. Halverwege de middag kreeg ik last van de blessure die ik op vrijdag had opgelopen waardoor we wat eerder gestopt zijn dan verwacht.


Op zondag tijdens de eerste vrijetraining begonnen de problemen voor mij. Na twee rondes rijden moest ik mijn kart in het gras zetten, omdat ik geen vermogen meer had motor draaide stationair goed maar zodra ik op het gas ging gebeurde er niks leek of dat de motor geen benzine kreeg. Voor de kwalificatie hadden we het probleem verholpen (dachten we). In de kwalificatie wist ik mij op een vierde plaats te kwalificeren. Wat zeker goed was, omdat we de vrije training gemist hadden en geen idee hadden of er nog iets moest worden aangepast.


Tijdens de eerste manche gingen de opwarm rondes goed. Alleen duurde de start opstelling een beetje lang. Hierdoor moesten we nog een opwarmronde doen tijdens deze opwarm ronde ging het weer mis het zelfde probleem als in de vrijetraining. Hiermee was mijn mooie kwalificatie ongedaan gemaakt.

Na deze manch hebben we het nodige vervangen zodat we de tweede manch van de dag in konden. Hier stond ik dan ook als laatste (19)op de grid. Hier liep alles op rolletjes en wist lekker naar voren te komen. Ik eindigde deze manch dan ook als 7. dit gaf mij voor de laatste manch van de dag weer een betere uitgangs positie.


De derde manch werd ik als 13 op de grid neergezet. Ook hier verliep alles naar wens en wist ik mij van de 13 plaats terug te knokken naar de 9 positie in het veld. Meer zat er tijdens deze manch niet in, omdat ik tijdens de laatste manch ook weer last kreeg van mijn eerder opgelopen blessure. Zondagavond zijn we bij thuis komst nog even langs de dokterspost geweest hier bleek dat ik mijn pols en twee ribben licht gekneusd had op vrijdag. Helaas geen podium hoewel het er wel had ingezeten als we de pechduivel niet op onze nek hadden gehad.

Copyright by BVL-KARTING