Op vrijdag 3 Juni heb ik een testdag gehad met een VT250 Junior. Deze testdag was op het circuit de lanshard in veldhoven. Het was erg warm deze dag.


Het eerste gedeelte hebben we gebruikt om de kart en de motor te leren kennen. We hebben geprobeerd om runs te draaien van wedstrijd lengtes. Hierdoor konden we zien of het voor mij haalbaar was om een volledige wedstrijddag te draaien met een VT.


In de eerste run van de dag  wist ik al tijden te rijden van 50 laag zelfs wist ik al een hoge 49 te rijden. wel had ik in deze run last van overstuur en onderstuur. Als eerste hebben we het overstuur opgelost hierna zijn we aan de gang met de onderstuur nadat dit was opgelost zijn we er weer voor gaan zitten.


in de tweede run kon ik veel vuldig in de 49 rijden ondank dat de voorbanden bijna volledig weg waren. Deze run duurde ook ongeveer 20 minuten.


Voor de derde run hebben we eerst de voorbanden vervangen met een gebruikt setje waar we de rest van de dag nog mee konden testen. Met dit setje wist ik dan ook continue 49 half en laag te rijden. De snelste ronde die ik heb weten te rijden met dit setje voor banden was een 48,8.


in de laatste run heb ik alleen nog naar tijden in de 49 weten te rijden. Aan het eind van de dag was ik behoorlijk moe maar wel voldaan


Met dank aan de Eric en Chris Ebbing

Copyright by BVL-KARTING